Termeni si conditii de inchiriere motociclete si
rezervari ture Moto-Moto

Orice folosire a acestui website necesită acceptarea de către dumneavoastră a Termenilor și Condițiilor de mai jos:

Acceptarea termenilor

Prin accesarea și utilizarea site-ului www.moto-moto.ro, furnizat de către RIDEWITHME SAFE SRL, sunteți de acord cu termenii și condițiile următoare. Vă rugăm să le citiți cu atenție. Dacă nu sunteți de acord, vă rugăm să părăsiți acest site. Acești termeni și condiții pot fi revizuiți ulterior, fără notificare.

Website-ul este operat de societatea noastră RIDEWITHME SAFE SRL, iar activitatea constă în închirierea de motociclete și organizarea de tururi cu motociclete pe teritoriul României, ca urmare a rezervărilor realizate pe site-ul www.moto-moto.ro (în continuare Moto-Moto).

Vom considera validă rezervarea în momentul în care formularul completat cu datele personale ale participantului este semnat și transmis împreună cu dovada depunerii avansului pe adresa de e-mail: contact@moto-moto.ro. Toate costurile menționate mai jos sunt trecute în moneda Euro, însă plata se va face în lei la cursul BNR din ziua plății. Vă rugăm să citiți cu atenție secțiunile descrise mai jos.

Condițiile rezervării unui tur Moto-Moto

Organizarea tururilor moto, descrise mai jos, se va face în colaborare cu o companie tour-operatoare, care va asigura pachetele turistice incluzând cazare, masă etc., respectiv GEORGE TURISM SRL, cu sediul social în mun. Cluj-Napoca, str. Alexandru Ciurea, nr.2, ap.4, jud. Cluj, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj sub nr. J12/1771/2005, având CUI RO 17572406, deținătoare a licenței de turism emisă de Ministerul Turismului nr. 1642/02.04.2019.

Pentru validarea rezervării, ulterior transmiterii formularului este nevoie de achitarea unui avans în cuantum de 30% din valoarea totală. Această sumă va fi scăzută din costul total, în momentul efectuării plății finale.

Fiecare tur Moto-Moto are un număr limitat de participanți. Vom rezerva aceste locuri în ordinea cererilor primite și respectiv a plății avansului. Moto-Moto pune la dispoziție pentru fiecare tur de minim 7 zile, o mașină de asistență rutieră care va prelua toate bagajele.

Cu maxim 60 de zile înainte de data plecării se va efectua și plata finală aferentă turului. Dacă cu maxim 60 de zile anterior începerii turului nu a fost făcută plata finală aferentă turului, Moto-Moto își rezervă dreptul de a anula rezervarea și va păstra avansul inițial de 30%. Fiecare participant va semna un protocol de renunțare la drepturi/acord de exonerare a răspunderii, înaintea începerii turului, fără de care nu poate participa în cadrul turului. Prin acest acord, se va declara faptul ca fiecare participant răspunde personal pentru eventuale daune produse/suferite în cadrul turului.

Moto-Moto își asuma prestarea serviciilor conform descrierii turului și standardelor locale. Totuși, în situații care țin de factori externi cum ar fi: lucrări de reparații ale drumurilor, hoteluri închise fără preaviz, condiții meteorologice nefavorabile, sau alte aspecte care nu pot fi prevăzute sau controlate de către Moto-Moto sau care se încadrează la cazurile de forță majoră, Moto-Moto își rezervă dreptul de a modifica traseul turului și de a-l aduce la cunoștința participanților în cel mai scurt timp posibil.

Toți participanții la tur vor semna o declarație prin care se va menționa că Moto-moto nu este responsabil pentru siguranța participanților și a bunurilor acestora și nu va putea fi tras la răspundere pentru eventuale incidente care pot conduce la vătămări, accidente sau chiar moartea participanților la tur, distrugerea parțială sau totală a bunurilor acestora sau ale însoțitorilor acestora.

De asemnea, Moto-Moto nu este responsabil pentru eventuale daune cauzate de accidente în care sunt implicați terți participanți la trafic pe perioada turului. Moto-Moto nu este responsabil pentru eventuale bunuri pierdute sau furate pe parcursul turului.

Angajații Moto-Moto, însoțitorii din tură, șoferii mașinii de asistență sau alți agenți sunt reprezentanți ai companiei, dar nu sunt părți ale contractului semnat între Moto-Moto și participant.

Toți participanții la tur sunt obligați să se supună legislației rutiere locale. În cazul în care un participant la tur nu se supune regulilor de circulație în vigoare, Moto-Moto își rezervă dreptul de a rezoluționa în mod unilateral contractul, fără notificare și fără intervenția instanței și de a retrage în mod automat motocicleta închiriată. Fiecare participant este responsabil pentru toate amenzile primite pe parcursul turului. De asemenea, toți participanții își asumă să nu afecteze negativ natura sau mediul ambient în timpul închirierii sau tururilor Moto-Moto.

Pe tot parcursul deplasării pe motocicletă nu se va consuma alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive. Fiecare participant la tur sau care închiriază o motocicletă are nevoie de un permis de conducere valabil, conform categoriei pentru conducerea unei motociclete.

Pentru motocicliștii care călătoresc singuri, la cerere, în limita disponibilității există varianta cazării în camere single sau se va opta pentru o camera dublă, împreuna cu alt participant la tur.

Orice alta activitate complementară turului moto (înot, drumeție montană, alte activități în natură) este în responsabilitatea turistului, fără a împlica în niciun fel răspunderea Moto-Moto.

Moto-Moto solicită ca fiecare participant la tură sau care închiriază o motocicletă să ia măsurile adecvate pentru propria protecție, să poarte echipamentul corespunzător și să încheie o asigurare de călătorie și o asigurare de sănătate, iar optional o asigurare de bagaje sau alte tipuri de asigurări.

Toate fotografiile sau materialele video produse de Moto-Moto sunt proprietatea Moto-Moto. De asemenea, Moto-Moto poate folosi aceste materiale în scop publicitar, inclusiv imagini în care participanții pot fi recunoscuți. În acest sens, înainte de participarea la tur, fiecare participant va semna în mod obligatoriu un document prin care își dă acordul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal,
incluzând nume, prenume, imagine personala etc si care va permite publicare de poze pe retele sociale sau site-uri apartinand Moto-Moto, în scop de publicitate/marketing. În plus, participanții care trimit poze sau materiale video către Moto-Moto vor declara că sunt de acord ca acestea să fie folosite la nevoie ca materiale publicitare sau în scopuri de marketing.

Moto-Moto nu își asumă responsabilitatea în legătură cu eventuale pierderi sau distrugeri ale bagajelor participanților la tur. Bagajele vor fi predate personal în fiecare zi șoferului mașinii de asistență. Se recomandă de asemenea încheierea unei asigurări pentru bagaje.

Moto-Moto face toate eforturile pentru a programa tururile atunci când condițiile meteo sunt optime. Totuși, mai ales în zonele montane înalte vremea poate fi schimbătoare și condițiile meteo se pot schimba de la o oră la alta, iar Moto-Moto nu poate fi raspunzator pentru acest fapt. Moto-Moto își rezervă dreptul de a modifica ruta în caz de vreme nefavorabilă, precum si in cazul in care se efectuează lucrări de întreținere a carosabilului sau alte schimbări ale condițiilor de siguranță care pot apărea și influența buna desfășurare a turului. Moto-Moto nu este deci responsabil pentru condițiile meteo nefavorabile sau alte schimbări care pot apărea din cauze neimputabile și nu se va restitui in acest caz, costul achitat pentru participare.

Participanții sunt obligati sa anunțe Moto-Moto, cu minim 10 zile înainte de ziua începerii turului, cu privire la solicitarea de regimuri alimentare speciale (vegani, intoleranțe alimentare, alergii), pentru.

Folosirea propriei motociclete în cadrul turului

Dacă un motociclist își folosește propria motocicleta în tururile Moto-Moto, acesta este responsabil și garantează pentru starea vehiculului său. Acesta trebuie să corespundă din punct de vedere tehnic si legal. În cazul în care, datorită unei defecțiuni sau a altui eveniment motociclistul nu poate continua traseul, acesta este responsabil și va suporta eventualele costuri adiționale provenite din recuperarea,
transportul sau reparația motocicletei. De asemenea, participantul trebuie să facă dovada că există încheiată o poliță de asigurare în termenul de valabilitate. Totodată, în cazul în care motociclistul nu poate continua traseul din cauza unei defecțiuni sau oricărui alt motiv, Moto-Moto, nu are obligația de a schimba traseul sau planul turului. In acest caz, Moto-Moto poate pune la dispoziție pentru un cost suplimentar, toate cele necesare pentru recuperarea, transportul sau reparația motocicletei.

Anularea unui Tur

În cazul în care un client anulează rezervarea, după confirmarea rezervării, Moto-Moto își rezervă dreptul de a restitui avansul inițial astfel:
1. Anulare cu mai mult de 60 de zile înainte - Moto-Moto va restitui 100% din costul turului
2. Anulare în intervalul de 59 - 30 zile înainte - Moto-Moto va restitui 60% din costul turului
3. Anulare în intervalul de 29 - 15 zile înainte - Moto-Moto va restitui 30% din costul turului
4. Anulare în intervalul de 14 – 0 zile înainte -  Nu se fac restituiri

Nu se vor face excepții de la aceste termene, sub nicio formă. De asemenea, vă aducem la cunoștință că sunteti obligați sa încheiați o Asigurare de anulare a călătoriei.

Moto-Moto poate anula un tur cu maxim două săptămâni până la începerea turului în cazul în care numărul minim de participanți nu este atins. În acest caz Moto-Moto va notifica participanții și va returna 100% depozitul depus inițial de către aceștia.

Moto-Moto nu este responsabil pentru alte cheltuieli avansate de către participanții la tur cum ar fi: (bilete de avion, rezervări la hotel, etc.).

Despre motociclete

Moto-Moto vă pune la dispoziție motociclete BMW R1250 GS. Pozele de pe site sau de pe alte materiale publicitare, au doar scop informativ si nu reprezintă neapărat versiunea exactă a motocicletelor puse la dispoziție. Moto-Moto va face toate demersurile pentru a pune la dispoziția solicitantului modelul solicitat dar, în cazul indisponibilității își rezervă dreptul de a oferi un model comparabil.

Toate motocicletele Moto-Moto au asigurare obligatorie și asigurare completă Casco. În cazul unui incident în care e implicată motocicleta sau în cazul incapacității motociclistului de a continua, perioada închirierii nu se suspendă. Pe perioada închirierii, Moto-Moto nu are obligația a înlocui o motocicletă avariată.

Totodată, dacă un participant își folosește propria motocicletă și aceasta este avariată în cadrul turului, Moto-Moto nu are obligația de a-i pune la dispoziție o altă motocicletă.

Moto-Moto va solicita un depozit deductibil de 1500 de euro la începutul fiecărei închirieri. Acest depozit va fi păstrat cu titlu de garanție până în momentul în care motocicleta este înapoiată în aceleași condiții în care a fost primită, la momentul închirierii.

Asigurarea Full Casco este inclusă în prețul închirierii motocicletei.

În cazul în care doriți să faceți o rezervare cu mai mult de 30 zile înaintea închirierii propriu-zise, Moto-Moto va solicita un avans de 30% din valoarea totală a închirierii, dar nu mai puțin de 150 de euro, pentru a vă asigura închirierea motocicletei. Rezervarea se definitivează în momentul în care suma a fost încasată de către Moto-Moto în contul bancar specificat pe facture fiscală. Dacă un solicitant nu transmite avansul în termenul de 3 zile, Moto-Moto poate anula rezervarea fără vreo notificare.

În cazul în care solicitantul anulează rezervarea cu mai puțin de 30 de zile înaintea rezervării propriu-zise, Moto-Moto va returna 50% din avansul încasat. În cazul unei anulări cu mai puțin de 15 zile înainte de închirierea propriu zisă, Moto-Moto nu va returna sumele plătite cu titlu de avans. Cu maxim 21 de zile înaintea rezervării se pot face modificări la perioada selectată, fără ca Moto-Moto să solicite costuri suplimentare.

Fiecare motocicletă închiriată va fi predată cu rezervorul plin și va fi restituită de asemenea cu rezervorul plin. În caz contrar se va solicita o taxa de 25 de euro. Fiecare utilizator al motocicletelor închiriate va folosi echipamentul cu grijă și atenție și va observa
eventualele atenționări ale computerului pe care le identifică pe display.

Recomandăm de asemenea ca fiecare utilizator să se asigure că respecta regulile de circulație. Toate amenzile încasate de către un motociclist în perioada în care folosește o motocicleta Moto-Moto sunt
exclusiv responsabilitatea acestuia și vor fi platite de către acesta.

Moto-Moto va preda întotdeauna motociclete în stare bună de funcționare și siguranță. Împreuna cu motocicleta Moto-Moto va preda celui care o închiriază și actele și cheile acesteia. La momentul predării motocicletei se va întocmi un proces-verbal care va certifica starea motocicletei și în care se vor semnala eventuale lovituri sau părți avariate.

Persoana care închiriază motocicleta nu poate sub nicio formă să:

 • permită folosirea motocicletei unei altei persoane neautorizate sau care nu este parte în contractul de închiriere
 • să conducă motocicleta în cazul în care are permisul de conducere suspendat
 • să conducă motocicleta dacă nu se află într-o condiție fizică minimă necesară (stări de oboseală, slabiciune sau alte situații similare)
 • să conducă motocicleta sub influneța alcoolului sau altor substante psihoactive
 • să participe la competiții sau concursuri de orice fel
 • să folosească motocicleta în off-road (prin excepție, doar sub supravegherea personalului Moto-Moto)

În cazul unui accident sau eveniment rutier în care motocicleta este implicată, persoana care a închiriat motocicleta este obligată să anunțe telefonic de urgență echipa Moto-Moto, la numărul specificat în contract. Orice reparații la motocicleta se vor realiza doar cu acordul Moto-Moto. În cazul unui accident cu victime se va anunța obligatoriu Poliția.

Persoana care închiriază motocicleta înțelege de asemenea că, deși motocicletele sunt asigurate sunt totuși răspunzători pentru pagube în următoarele situații:

 • Părăsește locul accidentului
 • Cauzează pagube intenționate sau din neglijență gravă
 • Depășesc durata contractul de închiriere

În plus, indiferent de opțiunea de asigurare aleasă, cel care închiriază este complet răspunzător în următoarele situații:

 • Orice pagubă produsă motocicletei în situația în care motociclistul se afla sub influența alcoolului, drogurilor sau orice alte substanțe care îi pot afecta capacitatea de a conduce
 • Orice pagubă provocată intenționat sau din neglijență gravă
 • Pentru orice pagubă provocată de către altă persoană decăt cele specificate în contractul de închiriere
 • Pentru orice pagubă provocată la sistemul GPS Cradle
 • Pentru pierderea documentelor se va achita o taxa de 80 de euro
 • Pentru pierderea cheilor se va achita o taxa de 200 de euro

Daune cauzate motocicletelor

Cel care închiriază este responsabil pentru eventuale daune cauzate motocicletei, a documentelor, accesoriilor care pot apărea pe parcursul închirierii. Aici sunt incluse dar nu se limiteaza la: furt sau pierdere, daune provocate de accidente sau erori de utilizare, sau alte daune care duc la scăderea valorii
motocicletei. Prin termenul DAUNE agreem că vom exclude situațiile în care motocicleta este afectată de pete minore cauzate de insecte sau pietricele care sunt considerate normale. Daunele cauzate de căzături sau alte accidente sau zgârieturi cauzate de utilizarea motocicletei în vegetație mare sau tufe nu sunt considerate normale.

Persoana care închiriază motocicleta este responsabilă de costul transportului motocicletei avariate din culpa sa, până la service-ul agreat de către Moto-Moto.

Responsabilitate

Moto-Moto nu poate fi tras la răspundere în situația în care un tur nu se poate organiza din motive cum ar fi: revolte, inundații, cutremure, război sau alte situații de forță majoră.

Toți participanții la tur sunt conștienți de riscuri si pericole și vor accepta clauzele de responsabilitate.

Este de asemenea acceptat de către toate părțile implicate că Moto-Moto nu este responsabil de siguranța individuală sau colectivă a participanților la tur sau a motocicliștilor care închiriază motociclete
Moto-Moto, activitate care poate conduce la răni, moarte sau alte daune fizice sau de altă natură.

Moto-moto nu este responsabilă de pierderea sau distrugerea bunurilor lăsate în urmă sau de situații similare pe perioada turului sau a închirierii.

Drepturi de proprietate intelectuală

Toate drepturile de autor, mărcile şi orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea RIDEWITHME SAFE SRL ori de a afiliaților/colaboratorilor săi. Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără acordul expres exprimat de către RIDEWITHME SAFE SRL ori de titularul acestui drept.

Toate drepturile sunt rezervate RIDEWITHME SAFE SRL. Este strict interzisă folosirea acestui site în scopul distrugerii sau alterării lui, a conținutului sau a securității acestuia, ori pentru discreditarea sau hărțuirea RIDEWITHME SAFE SRL sau a afiliaților/colaboratorilor săi. RIDEWITHME SAFE SRL va lua toate măsurile de securitate tehnică și organizatorică pentru protejarea datelor asupra cărora deține controlul, împotriva oricărei situații de manipulare accidentală sau intenționată, pierdere, distrugere sau împotriva accesului unei persoane neautorizate. De asemenea, RIDEWITHME SAFE SRL îşi va exercita în mod activ drepturile de proprietate intelectuală în toate aspectele protejate de lege.

Puteți utiliza Serviciile noastre doar în scopuri legale. Nu puteți utiliza website-ul în niciun mod care încalcă oricare lege sau reglementări aplicabile. De asemenea, sunteți de acord să nu accesați fără
autoritate, interferați cu, cauzați daune sau întrerupeți nicio parte din website-ul, sau oricare rețea sau echipamente utilizate de RIDEWITHME SAFE SRL, în prestarea serviciilor noastre.

Modificări ale termenilor și condițiilor

Modificări ale prezenților termeni și condiții ce vor apărea pe parcurs vor fi publicate pe această pagină web fără a vă informa. RIDEWITHME SAFE SRL își rezervă dreptul de a revizui și actualiza aceste reguli în orice moment, fără o anunțare sau o acceptare prealabilă a utilizatorilor.

Întreg acordul

Acești Termeni și Condiții de Utilizare, împreună cu Politica de Confidențialitate, conțin întreg acordul între părți cu privire la obiectul acestora și înlocuiesc toate acordurile, aranjamentele și înțelegerile anterioare între părți cu privire la obiectul acestora.

Lege și jurisdicție

Acești Termeni și Condiții de Utilizare sunt guvernate de legea română, iar instanțele române de la sediul prestatorului Moto-Moto vor avea competența de solutionare a oricărui litigiu, având ca obiect pretenții născute din sau cu privire la oricare utilizare a Serviciilor noastre.

Riscurile motociclismului

Fiți conștienți de riscurile pe care vi le asumați. Iată un articol pe care dorim să îl citiți înainte a lua decizia de a ne însoți.

 

Din perspectiva cuiva care nu îl practică, motociclismul se aseamănă pe alocuri cu alpinismul. În ambele situații percepția din exterior este că motocicliștii sunt niște nesăbuiți care fac tot posibilul să se pună în situații periculoase cu orice preț, niște rebeli fără sens sau chiar niște donatori de organe.